Siirry suoraan sisältöön

Kuka blogin takana on?

Tervehdys!

Nimeni on Ville Halla-aho, olen 26-vuotias Tradenomi Hämeenlinnasta ja Rahablogin perustaja.

Sivustolla kirjoitan omista kokemuksistani ja pyrin jakamaan sijoitustietoa helposti ymmärrettävässä muodossa Suomalaisille – tai ainakin Suomea puhuville – sillä sivustolla on tarkoitus julkaista tulevaisuudessakin ainoastaan suomenkielistä sisältöä.

Olen koko ikäni kuluttanut käytännössä kaiken vapaa-aikani kaikenlaista turhaa (ja vieläkin turhempaa) opiskellen, ja välillä siinä sivussa matkaan on tarttunut jotain ihan hyödyllistäkin – kuten tietoa taloudesta ja sijoittamiseen liittyvistä aiheista.

Rahablogin perustaminen oli erään heinäkuisen illan päähänpisto vuonna 2022, ja se on suureksi yllätyksekseni lyhyessä ajassa muuttunut harrastuksesta päätoimiseksi yrittäjyydeksi, uusiksi tuttavuuksiksi ja mielettömän hienoiksi yhteistyökumppanuuksiksi.

Blogin perustaminen on ollut valtavan työn takana, mutta hetkeäkään en vaihtaisi pois!

Odotan aidosti innolla mitä kaikkea blogi tuo tullessaan vuonna 2023 ja toivon, että Rahablogin sisällöstä on sinullekin hyötyä!

Suurkiitos kaikille teille, jotka olette olleet matkalla mukana ja lukeneet blogia, ilman teitä Rahablogi ei olisi mitään.


Rahablogi

Missio

Rahablogi perustettiin rehellisesti sanoen ilman missiota tai sanomaa. Blogin perustin heinäkuussa 2022, koska kaipasin tekemistä vapaa-ajalleni.

Käytän suurimman osan vapaa-ajastani talousasioita opiskellen, ja mietin miten voin jakaa tietoani myös muille: Hehkulamppu syttyi pään päällä ja Idea Rahablogille oli syntynyt. Samaisen illan aikana verkkonimi olikin jo rekisteröity, ja WordPress-alustan käyttöliittymän opiskelu alkoi.

Kirjoittamisen aloitettuani ja uusia asioita tutkiessani minulle alkoi entistä selkeämmin valkenemaan, että Suomessa ja maailmalla koulutusjärjestelmässä on yksi, selkä puute: Talousosaamisen opettaminen.

Siitä hetkestä lähtien Rahablogin missio on ollut tuottaa laadukasta, helposti ymmärrettävää sisältöä joka auttaa ymmärtämään oman talouden perusasioita ja antaa sinulle lukijana tietoa, joka auttaa sinua ymmärtämään talousilmiöitä sekä mahdollistaa oman taloutesi rahankäytön suunnittelun – ja ennen kaikkea fiksun sijoittamisen aloittamisen.


Arvot

Rahablogia kirjoittaessani pyrin aina tuottamaan laadukasta, faktapohjaista sisältöä jota on helppo lukea ja ennen kaikkea ymmärtää.

Artikkelit ovat suunnattu kaiken ikäisille aloitteleville sijoittajille, ja pyrin aina tarjoamaan artikkeleissa ensisijaisesti arvoa lukijalle. Kaikki mainostamamme tuotteet, palvelut tai palveluntarjoajat ovat sellaisia, joita myös itse käytän tai joiden toimintojen takana voin varmasti seisoa ylpeänä.

Rahablogin periaatteet ovat:

  • Laadukas, helposti ymmärrettävä sisältö
  • Yhteistyökumppanien huolellinen valinta
  • Faktapohjainen sisältö, jonka ensisijainen tavoite on parantaa lukijan taloustietämystä
  • Rehellisyys, läpinäkyvyys ja artikkelien luotettavuus
  • Laadukas tutkimustyö artikkelien takana

Rahablogi toimi pitkään nimettömänä, mutta kirjoitustyön tein aina sillä periaatteella, että voisin yhtä hyvin kirjoittaa samat sanat omalla nimelläni ja seisoa sanojeni takana.

Mainoslinkit

Kuten minkä tahansa yrityksen, myös blogin tavoite on tietysti tuottaa rahaa, sillä ilman tuottoa yritystoiminta ei ole kovinkaan kannattavaa. Rahablogin arvoihin kuuluu kuitenkin myös se, että mainostuloja ei koskaan laiteta käyttäjän edun edelle.

Tällä tarkoitan yhteistyökumppanien huolellista valintaa ja vähänkään hämäristä yhteistyökumppanuuksista kieltäytymistä – vaikka juuri nämä epämääräiset kumppanuudet olisivat usein niitä, jotka maksaisivat parhaiten.

Rahablogi pyrkii rakentamaan aina kestäviä kumppanuuksia, jotka ovat hyödyllisiä ennen kaikkea lukijalle: Sivuston lukijat ovat ylivoimaisesti tärkein osa sivuston toimintaa ja ilman lukijoita ja lukijoiden luottamusta ei Rahablogia olisi ollenkaan.

Rahablogi

Rahablogi

Tavoitteet

Rahablogin pitkäaikainen tavoite on tavoittaa 100 000 Suomalaista vuoden aikana ja antaa jokaiselle lukijalle vinkkejä omaan taloudenhallintaan.

Tavoitteeni on tarjota sinulle paikka, johon voit aina kääntyä talousasioissa.

Rahablogin motto ”Suomen paras sijoitusblogi” ei ole ainoastaan sanahelinää: Tavoitteisiin kuuluu myös olla ”the”-paikka, johon Suomalaiset voivat kääntyä missä tahansa talouteen, sijoittamiseen ja säästämiseen liittyvässä asiassa. Siksi Rahablogin motto on ”Suomen PARAS sijoitusblogi”.

Laatuvaatimus on tarkoituksella korkealla: Kun haluaa olla paras, tekee myös kaikkensa tavoitteen eteen. Toivon myös, että tämä näkyy konkreettisesti lukijalle laadukkaan, faktapohjaisen ja helposti ymmärrettävän sisällön kautta.

Netissä on tarjolla monenlaista neuvoa, mutta Rahablogissa en koskaan luovu blogin arvoista ja tavoitteista.

Uskon myös vahvasti laadun kautta kasvamiseen, ja luotan hyvän sisällön tuovan blogille pitkäaikaisia, sitoutuneita lukijoita jotka kertovat blogista myös tuttavilleen.

Näin voin itse keskittyä tuottamaan laadukasta sisältöä, ja blogi kasvaa laadulla.


Rahablogin tarina

Heinäkuu 2022

Rahablogi perustettiin heinäkuussa 2022, ja ensimmäiseksi logoksi muodostui WordPressin oletusteeman oranssin pallon ja sivuston nimen + iskulauseen muodostama yhdistelmä.

Myöhemmin sivuston teemaväriksi valikoituikin lähes sama, oranssi väri. Blogin oranssista teemasta saa siis kiittää WordPress-teeman suunnittelijaa, joka sattui valitsemaan pirteän oranssin värin valitsemani teeman oletusväriksi.

Sanokaa mitä sanotte, mutta itse ainakin tykkään blogin pirteän oranssista brändistä!

Heinäkuu 2022

Rahablogin ensimmäinen artikkeli julkaistiin 24.07.2022 klo 18:08 otsikolla ”Inflaatio Suomessa – Mitä osakkeita kannattaa ostaa nyt?

Jälkiviisaana sanottakoon, että artikkeli oli varmaan vähän turhan raskas aihe käsiteltäväksi yhdessä artikkelissa, saatika sitten sivuston ensimmäisessa sellaisessa.

Pakko kuitenkin sanoa, että artikkeli on jopa näin jälkikäteen luettunakin varsin laadukas ja sisältää paljon ajankohtaista asiaa myös vuodelle 2023.

Kirjoitusintoa kuitenkin riitti vielä heinäkuulle ja uurastus blogin parissa jatkui näppäimistö sauhuten.

mitä osakkeita kannattaa ostaa nyt

Heinäkuu 2022

Heinäkuun aikana julkaisin vielä kolme artikkelia ensimmäisen lisäksi:

Sanoja heinäkuun artikkeleista tulee yhteensä n. 6 000, ja kaikki artikkelit julkaistiin heinäkuun viimeisen viikon aikana. Kiirettä on siis pitänyt, ja kirjoitusintoa selvästi on ollut roppakaupalla.

Elokuu 2022

Elokuussa Rahablogi sai reppukaupalla uutta sisältöä, ja elokuun aikana blogissa julkaistiin 8 artikkelia lisää. Sanoja kertyi huimat 17 000, josta Rahablogin ensimmäisen pitkän artikkelin osuus oli reilut 5 000 sanaa.

Keskimäärin artikkelin kirjoittamiseen kuluu tutkimustöineen n. 4-5 tuntia, ja järkälemäisen 5000 sanan artikkelin kohdalla en uskalla edes arvata kuinka kauan kirjoittamiseen on kulunut aikaa.

Toisen kuukauden aikana Rahablogin kävijäseurantaan ilmestyi myös myös ensimmäisiä kävijöitä, jotka eivät syntyneet omasta testausliikenteestäni.

mistä aloittaa sijoittaminen

Syys-joulukuu 2022

Syys-joulukuun aikana Rahablogin sivustolle ilmestyi vielä 19 uutta artikkelia, joiden yhteenlaskettu sanamäärä mitataan kymmenissä tuhansissa. Ylivoimaisesti suurin osa artikkeleista julkaistiin kuitenkin lokakuun loppuun mennessä, ja marras-joulukuussa blogi oli poikkeuksellisen hiljainen.

Tälle on ihan järkevä selitys, sillä sain marraskuussa 2022 ensimmäisen kirjoitustyöni blogin ulkopuolelta – aloin siis kirjoittamaan myös muille sijoitusalan toimijoille, jotka ovat Rahablogia merkittävästi suurempia sivustoja.

Marras-joulukuussa suurin osa ajasta kuluikin muiden sivustojen kirjoitushommissa, ja kirjoittaminen alkoi ensimmäistä kertaa tuottaa ihan oikeaa tulosta.

Marraskuussa pääsin myös lähettämään elämäni ensimmäisen laskun omasta työstäni.

Syys-joulukuu 2022

Syyskuussa syntyi myös Rahablogin ensimmäinen yhteistyökumppanuus, kun viestittelyn lomassa intressit kohtasivat Mihin Sitä Säästäis?-brändin kanssa ja kanavan omistajan Larin kanssa sovittiin ensimmäisestä yhteistyöpostauksesta Mihinsitasaastais.fi-sivustolla.

Syyskuusta lähtien olen kirjoittanut Rahablogin lisäksi myös Larin sivustolle artikkeleita, pääasiassa muuttanut videoita tekstimuotoon ja tarvittaessa naputellut myös kokonaan uusia artikkeleita.

Yhteistyö on ajan saatossa syventynyt, ja kirjoittelen edelleen myös mihinsitasaastais.fi-blogiin säännöllisesti.

P.s. jos tiedät mihin tuo puskuriauto liittyy, niin tiedetään että seuraat kumpaakin blogia!

Tammikuu 2023

Vuosi vaihtui, ja blogi pysyi edelleen edellisvuoden aktiivisempaan aikaan verrattuna hiljaisena.

Tähän liittyy jälleen uusia asiakkuuksia ja yhteistyökumppanuuksia, ja päivätöiden ohella jo loppuvuodesta 2022 Rahablogiin käytettävissä oleva aika alkoi jäämään vähiin.

Kirjoittamista teen toistaiseksi sivutoimisena, joten päivätöiden ja muiden kirjoitustöiden lisäksi blogille ei yksinkertaisesti jäänyt aikaa.

Tammikuu kuluikin kokonaisuudessaan päivätöissä autoja myyden, laskutettavia asiakastöitä kirjoitellen sekä yhteistyökumppanuuksia kehittäen – tässä välissä ehti jo melkein lähteä yksi kokonaan uusikin videomediaan liittyvä projekti liikenteeseen, mutta siitä kuulette mahdollisesti myöhemmin lisää.

Helmikuu 2023 ja tulevaisuus

Helmikuussa 2023 asiakastöitä, yhteistyökirjoituksia ja muita blogiin liittyviä hommia alkoi olemaan jo sen verran paljon, että päivätöiden lisäksi muuta ei juuri ehtinyt tekemään.

Helmikuun 14. päivä päätin hakea yritystoiminnan päätoimiseksi muuttamista varten starttirahan, jonka hakemus on vielä toistaiseksi vetämässä.

Loppukuu jännitelläänkin starttirahahakemuksen päätöstä, ja blogin tulevaisuus selkenee huomattavasti jos päätös tulee myönteisenä takaisin.

Helmikuussa 2023 blogissa on lähes 100 000 sanan verran kirjoitettua sisältöä, jonka lisäksi asiakastöitä ja yhteistyökirjoituksia on tullut naputeltua vähintään toinen 100 000. Näppäimistö on siis kulunut ehkä hieman tavanomaista tietokoneenkäyttäjää kovempaa tahtia, mutta toivon mukaan tahti ainoastaan kiihtyy kun siirrytään kohti kesää!

Rahablogin uusi aikakausi

Maaliskuun lopussa alkoi Rahablogin uusi aikakausi, kun pääsin jäämään pois työelämästä myönteisen starttirahapäätöksen myötä ja loikkaamaan kohti seuraavaa haastettani – eli yrittäjyyttä.

Huhtikuusta alkaen toimin siis päätoimisena yrittäjänä, ja ammattini muuttui automyyjästä sisällöntuottajaksi kertaheitolla. Sisällön tuottamisesta on tässä vaiheessa kokemusta n. 9 kuukautta, ja blogin toiminta tulee olemaan jatkossa entistä ammattimaisempaa ja sisällön määrä tulee kokemaan melkoisen ryhtiliikkeen.

Voit lukea tarkemmin blogin 9 kuukauden matkasta tästä artikkelista!

Edessä on varmasti monia haasteita ja pitkiä päiviä, mutta Rahablogin tulevaisuus näyttää entistäkin kirkkaammalta!

Kiitän hartaasti kaikkia blogia tähän mennessä seuranneita lukijoita. Ilman lukijoita blogi olisi täysin yhtä tyhjän kanssa.


Yhteystiedot

Haluatko jättää palautetta? Oletko kiinnostunut yhteistyömahdollisuuksista Rahablogin brändin kanssa? Ota yhteyttä!

Email: Info@rahablogi.com – Palautteet, asiavirheet, yhteistyötiedustelut

Instagram: Rahablogicom – Voit ottaa Instagramin kautta yhteyttä missä tahansa blogiin liittyvässä asiassa.

Puhelinnumero: Pyydä puhelinnumero sähköpostitse

Y-tunnus (VAT Number): 3197557-2 / (FI31975572)

Verkkolaskutusosoite: APIX Messaging Oy / 003731975572

Välittäjätunnus: 003723327487