Siirry suoraan sisältöön

Nordnet Kokemuksia – Pohjoismaiden suurin palveluntarjoaja

Nordnet kokemuksia: Minkälaisia Nordnet-kokemuksia Rahablogilla on? Onko Nordnet luotettava palveluntarjoaja, ja mitä kaikkea Nordnet tarjoaa asiakkailleen? Artikkelissa käydään myös yksityiskohtaisesti läpi miten sinäkin voit aloittaa sijoittamisen jo tänään Nordnetin avulla.

Nordnet on helppokäyttöinen ja luotettava Pohjoismainen palveluntarjoaja joka tarjoaa asiakkailleen kaupankäyntiä mm. Osakkeilla, rahastoilla, ja erilaisilla rahoitusinstrumenteilla. Nordnet tarjoaa myös aloittelijoille uuden tavan aloittaa Nordnet One-palvelun muodossa!

Nordnet kokemuksia: Onko Nordnet luotettava?

Nordnet on vuonna 1996 Ruotsissa perustettu osake-, ja rahastovälittäjä. Vuonna 2017 Nordnetillä oli kaikkiaan n. 670 000 asiakastiliä, joista Suomessa n. 180 000. Suomen markkinoilla Nordnet aloitti toimintansa huhtikuussa 2005.

Nordnet onkin vielä vuonna 2022 yksi tunnetuimmista rahoitusalan palveluntarjoajista Suomessa. Nordnet toimii Suomen lisäksi Tanskan, Norjan ja Ruotsin markkinoilla ja se onkin voittanut Pohjoismaalaisten luottamuksen yhtenä parhaista rahoitusalan palveluntarjoajista.

Lyhyenä vastauksena siis: Nordnet on luotettava. Nordnet toimii Suomessa Finanssivalvonnan alaisuudessa, ja Nordnetilla on Suomessakin konttorirakennus Helsingissä, josta yhtiö johtaa Suomen markkinan toimintaa.

Helsingin toimisto pitää sisällään Nordnetin sivuston mukaan Suomen asiakaspalvelun, markkinoinnin ja myynnin henkilökuntaa. Paikan päällä ei valitettavasti kuitenkaan varsinaisesta asiakaspalvelua saa.

Nordnet Kokemuksia - Nordnet toimisto
Nordnetin toimisto Helsingissä Yliopistonkadulla – Kuvassa vielä vanha Nordnetin logo vuodelta 2017 – Kuva: Google Streetview.

Mitä Nordnet tarjoaa?

Nordnet tarjoaa sijoittajalle laajan valikoiman pohjoismaisia osakkeita, rahastoja ja indeksirahastoja. Lisäksi Nordnet tarjoaa kokeneemmille sijoittajille mahdollisuuden käyttää mm. lainavivutusta sijoitusten tekemiseen.

Nordnetin palveluvalikoiman pääpointit:

Nordnetin rahastovalikoimaan kuuluu mm. laaja valikoima Suomalaisia, Ruotsalaisia sekä Norjalaisia rahastoja.

Rahastomarkkinoilla Nordnetin kilpailijoista erottaa kuitenkin selkeästi Nordnetin omat Indeksirahastot – *Tiettyihin rahastoihin voi sijoittaa TÄYSIN ILMAN KULUJA.

Lisäksi Nordnet tarjoaa aloittavalle sijoittajalle Nordnet One-rahastopalvelua – Nordnet One-rahasto on valmiiksi sijoitettu ja voit itse valita haluamasi riskitason!

Lue Lisää Nordnet One-rahastoista!

Nordnet tarjoaa sijoittajille myös kattavan valikoiman osakkeita mm. Suomen, Ruotsin, USA:n ja Norjan markkinoilta. Nordnetia käytetäänkin yleisesti pääasiallisena palveluntarjoajana Suomalaisten osakkeiden ostamiseen oman pankin sijoituspalveluiden ohella.

Nordnetistä löydät mm. legendaariset Suomalaiset Osinko-osakkeet kuten Sampo ja Taaleri, kovimmat Suomalaiset kasvuyritykset sekä laajan valikoiman osakkeita myös ulkomailta.

Nordnet One on Nordnetin uusi rahasto, johon sijoittaminen on tehty erittäin helpoksi: Valitse itsellesi sopiva riskitaso, ja Nordnet hajauttaa salkkusi puolestasi – ja vieläpä varsin kohtuullisilla kuluilla.

Voit valita kolmesta riskitasosta:

Varovainen – 30% osakkeita, 70% korkomarkkinoilla.

Tasapaino – 60% osakkeita, 40% korkomarkkinoilla.

Rohkea – 100% osakemarkkinoilla.

Nordnet One on siis varsin samantyyppinen kun pankkien tarjoama sijoituspalvelu, mutta ainakin Nordnetillä on myös valmiiksi hallinnoidussa salkussa varsin kohtuulliset kulut: Juoksevat kulut salkuissa ovat ainoastaan 0,49%.

Lue Lisää Nordnet One-rahastoista!

Tavallisten sijoitustilien (Arvo-osuustilien) lisäksi Nordnet tarjoaa Suomalaisille sijoittajille verovapaan* Osakesäästötilin.

Osakesäästötili on veloitukseton tili, jonka Suomen kansalaiset voivat avata. Tilille voi ostaa osakkeita, rahastoja, ETF-rahastoja sekä muita pörssilistattuja tuotteita. Osakesäästötilille voi siirtää maksimissaan 50 000 euron edestä varoja, ja pääomatulovero maksetaan vasta, kun nostat voittosi tililtä.

Voit siis esimerkiksi ostaa salkun täyteen osinko-osakkeita, ostaa osingoilla lisää osiko-osakkeita ja maksaa verot vasta, kun nostat voittoja tililtä ulos.

Lue Osakesäästötilistä lisää Nordnetin sivuilta!

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Rahablogin kokemuksia ja arvio Nordnetistä

Nordnet on käyttämistäni (ja arvioimistani) palveluntarjoajista toinen, ja muita palveluntarjoajia en tällä hetkellä käytä (Lue myös kokemuksemme Etoron palvelusta!).

Rahablogia kirjoittaessani minulle on myös erittäin tärkeää, että mainostamani palvelut ovat parhaita alallaan ja täysin luotettavia.

Rahablogi toimii tiettyjen arvojen mukaisesti, ja blogissa en koskaan mainosta sellaisia palveluita tai tuotteita, jotka eivät ole itse kirjoittajan testaamia ja hyväksi todettuja – Näinollen myös Nordnet ansaitsee Rahablogin Approved-lätkän ja voin myös ihan henkilökohtaisesta kokemuksesta sanoa, että alusta on pomminvarma ja toimii äärimmäisen hyvin.

Nordnetin palveluita itse henkilökohtaisesti käytän Suomalaisten osakkeiden ostamiseen ja myymiseen, ja tällä hetkellä salkussani on mm. Legendaarisia Suomalaisia osinko-osakkeita kuten Sampoa ja Taaleria.

Lisäksi osakesäästötilini on Nordnetissa, lähinnä siksi että Nordnet on kuluiltaan lähes kaikissa muissa sijoituspalveluissa omaa pankkiani edullisempi – On siis helpompi pitää myös osakesäästötili yhden palveluntarjoajan alla. HUOM! Sinulla voi olla VAIN YKSI osakesäästötili! Ethän luo toista osakesäästötiliä jos sinulla on jo olemassaoleva tili!

Nordnetissa ei tarvitse myöskään huolehtia verotuksesta – Nordnet toimittaa verottajalle tarvittavat tiedot voitoista ja tappioista ja sinun kontollesi jää ainoastaan veroilmoituksen tarkistaminen. Tämä ei myöskään ole itsestäänselvyys kaikilla palveluntarjoajilla, ja on ehdottomasti iso plussa!

Verot täytyy siis valitettavasti maksaa myös Nordnetissa tehtyistä voitoista, mutta niiden maksaminen on tehty helpoksi – Lisäksi Nordnet ilmoittaa verottajalle myös mahdolliset osakekauppojen tappiot, jotka voit vähentää kätevästi verotuksessasi suoraan omalla veroilmoituksellasi.

Jälleen kerran omalla kohdallani myös puhelinsovellus saa kiitoksia, ja Nordnetin sovellus toimiikin moitteetta – Kirjautuminen onnistuu Applen laitteilla helposti Face ID:llä, ja sovelluksesta voikin käyttää lähes kaikkia palveluntarjoajan ominaisuuksia.

Myös Nordnetia, kuten Etoroa, käytän lähes kokonaisuudessaan puhelimella. Kaikki kaupat ja talletukset tulee tehtyä suoraan Nordnetin loistavasta puhelinsovelluksesta, ja verkkosivuilla tulee käytyä lähinnä erikoistilanteissa.

Muistathan aina, että sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta

Nordnet kokemuksia ja arvio – Risut ja ruusut

Plussaa:

Laaja valikoima

Aloittajaystävällinen

Automaattiset veroilmoitukset

Suomenkielinen asiakaspalvelu

Erittäin hyvä puhelinsovellus

Ei tarjoa kaupankäyntiä kryptoilla

Ei tarjoa kaupankäyntiä osittaisilla osakkeilla (Osakkeita ostaessa sinun tulee ostaa vähintään 1 kokonainen osake kerrallaan)

❌ Miinusta:

Kokonaisarvio: 9/10 ✅

Parannettavaa nykyisissä palveluissa vaikea löytää – Kryptot ja osittaiset osakkeet jäivät puuttumaan.

Nordnet kulut

Tilin Avausmaksu:0€
Kuukausi/Vuosimaksut:0€
Kaupankäyntikulut Helsingin pörssi:Vaihtelee.
Tarkista palkkiotasosi.
Tilisiirrot ja nostot:0€
Kaupankäyntikulut muut pörssit:Pohjoismaat: 0,06% – 0,25%
Eurooppa: 0,07% – 0,30%
USA: 0,07% – 0,30%
Kanada: 0,08% – 0,40%
DemotiliEi saatavilla

Nordnet tarjoaa äärimmäisen laajan palvelun Suomalaisille sijoittajille, ja omalla kohdallani oikeastaan ainoana miinukseja jäisin kaipailemaan mahdollisuutta sijoittaa kryptoihin sekä mahdollisuutta ostaa murto-osia osakkeista.

Osittaisilla osakkeilla kaupankäynti tarkoittaa siis käytännössä sitä, että palveluntarjoaja ostaa yrityksen kokonaisia osakkeita, ja tarjoaa osuuksia yksittäisistä osakkeista ostettavaksi niin, että sijoittajan ei tarvitse ostaa yhtä kokonaista osaketta kerralla.

Tämä mahdollistaa varsinkin ulkomaisten osakkeiden kohdalla huomattavasti pienemmän minimipääoman osakkeen ostamiseen – Hyvänä esimerkkinä Yhdysvaltalaisen autovalmistaja Teslan osake maksoi hetki sitten reilusti yli 1000 dollaria kappaleelta. 1000 dollarin kertasijoitus on lähes kaikille yksityissijoittajille valtava kertasijoitus ja esim. Etoro tarjoaa asiakkailleen kaupankäntiä myös osittaisilla osakkeilla.

Kryptovaluuttojen puuttuminen markkinalta myös tosiaan harmittaa – Mutta ehkäpä myös kryptot saadaan Nordnetin valikoimaan jossain kohtaa. Tällä hetkellä Nordnet kuitenkin tarjoaa kryptoista kiinnostuneille mahdollisuutta ostaa kryptovaluuttoja kohde-etuutenaan käyttäviä ETP:tä (Exchange Trade Product), eli pörssilistattuja arvopapereita, jotka seuraavat kohde-etuuden (Tässä tapauksessa kryptovaluutat) kurssikehitystä.

ETP:tä ostamalla et kuitenkaan osta suoranaisesti kryptovaluuttoja, vaan käytännössä arvopapereita, jotka seuraavat tietyn kryptovaluutan kurssikehitystä. ETP:t ovat myös johdannaisia, joita voi ostaa velkavivulla, joten suosittelen lämpimästi tutustumaan tarkasti tuotteen ominaisuuksiin ennen edes sijoittamisen harkitsemista.

Linkkiä tähän en myöskään laita, koska Nordnetin johdannaiset eivät ole minulle tuttuja.

Kenelle Nordnet sopii?

✅ Nordnet sopii palveluntarjoajana sinulle, jos:

 • Haluat sijoittaa osakkeisiin Suomen, Norjan, Ruotsin, Tanskan tai USA:n markkinoilla
 • Haluat sijoittaa matalakuluisiin rahastoihin tai ETF-rahastoihin
 • Haluat avata osakesäästötilin
 • Haluat tutkia ilmaisen tilin avulla osakkeiden hintoja
 • Haluat aloittaa kuukausisäästämisen jopa 15 euron minimitalletuksella kuukausittain
 • Haluat sijoittaa pitkäjänteisesti

❌ Nordnet ei sovi palveluntarjoajana sinulle, jos:

 • ❌ Pääasiallinen tarkoituksesi on treidata (Ostaa ja myydä aktiivisesti useamman kerran päivässä, ”päiväkaupankäynti”) osakkeita.
 • ❌ Haluat sijoittaa suoraan kryptovaluuttoihin

usein kysyttyä:

Maksaako Nordnet-tilin luominen?

 • Nordnet-tilin luominen on täysin veloituksetonta.

Sitooko Nordnet-tilin luominen minut johonkin?

 • Tilin luomalla et sitoudu mihinkään. Tilin voit myös poistaa veloituksetta koska tahansa.

Onko Nordnetissä sijoittaminen turvallista?

 • Nordnetissä sijoittaminen on täysin turvallista. Muistathan kuitenkin aina, että kaikkeen sijoitustoimintaan liittyy pääoman menettämisen riski. Nordnetin tileille talletetut varat ovat talletussuojattu 100 000€ asti. Esimerkiksi maksukyvyttömyystilanteessa EU siis korvaisi menetetyt varat 100 000€ asti.

Voiko nordnetissä sijoittaa leikkirahalla?

 • Nordnet ei tällä hetkellä tarjoa Demotiliä, joten ainoastaan oikean rahan sijoitukset ovat mahdollisia.

miten saan yhteyden nordnetin asiakaspalveluun?

Voit ottaa yhteyttä Nordnetin asiakaspalveluun tästä linkistä.

Aukioloajat:

Ma–Pe 9.45–18.30
Meklaripalvelu 9.15–19.00

talletin tililleni rahaa, mutta varat eivät näy vielä tililläni?

 • Talletuksissa kestää riippuen talletustavasta oma aikansa kunnes varat näkyvät tililläsi Nordnetissä. Huomioithan myös viikonlopun rahaliikenteen seisauksen odottaessasi.

Lisätietoa Nordnetin talletustavoista sekä viiveistä: Nordnet – Miten teen talletuksen salkkuuni

Huomioithan myös, että Nordnet tarjoaa myös mahdollisuuden reaaliaikaiseen talletukseen.

Reaaliaikaista talletustapaa käyttämällä varat ovat sijoitettavissa heti talletuksen jälkeen.

Avasin tililleni ostotoimeksiannon, ja rahat katosivat mutta osakkeet eivät näy salkussani?

Ostotoimeksiantoja voi avata ainoastaan pörssien ollessa auki. Huomioithan myös ostotoimeksiantoa tekiessäsi, että sen toteutuminen saattaa viedä aikaa jos sopivanhintaista myyjää osakkeelle ei juuri sillä hetkellä ole.

Nordnetissä teet kauppaa oikeiden myyjien ja ostajien kanssa, joten aina kysyntä ja tarjonta eivät täsmää: Osakkeiden ostotoimeksiannon toteutumisessa saattaa kestää hieman aikaa.

Omalla kokemuksellani kuitenkin markkinahintaan ostamalla toimeksiannot toteutuvat viimeistään muutaman minuutin kuluessa. Alle markkinahinnan ostamalla toimeksiannon toteutuminen todennäköisesti viivästyy.

Haluatko aloittaa sijoittamisen?

Nordnet on Pohjoismainen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen alustan jossa voi käydä kauppaa mm. sijoitusinstrumenteilla, rahastoilla sekä osakkeilla. Nordnetistä löydät mm. kaikki Suomen osakemarkkinan osakkeet mutta palvelussa on laaja valikoima myös ulkomaisia osakkeita ja rahastoja. Nordnet tarjoaa myös kokeneemmille sijoittajille erilaisia vipuinstrumentteja sekä vivutuspalveluita.

Jos haluat aloittaa kuukausisäästämisen Nordnetilla, voit avata ilmaisen asiakkuuden painamalla linkkiä. Linkki vie sinut Nordnetin etusivulle, josta voit avat asiakkuuden painamalla sivuston yläkulmasta ”Tule asiakkaaksi”.

inflaatio elokuu
Nordnetin sivusto.

Olen ollut itsekin Nordnetin asiakas jo useamman vuoden, ja alusta on mielestäni paras Suomenkielinen palvelu, josta voit ostaa ja käydä kauppaa laajalla valikoimalla erilaisia instrumentteja. Nordnet tarjoaa myös todella hyvän puhelinsovelluksen jota itse käytän lähes päivittäin seuratakseni sijoitusteni kurssikehitystä nopeasti ja helposti. Nordnetin sovellus löytyy sekä Androidille että Applelle näiden omista sovelluskaupoista.

mistä aloittaa sijoittaminen
mistä aloittaa sijoittaminen
inflaatio elokuu

Sivustolta löydät helposti haluamasi sijoituskohteet ja voit hakea eri kohteita helposti haulla. Esim. hakusanalla ”indeksirahasto” löytyy useampi vaihtoehto josta valita.

Avaa maksuton asiakkuus nyt!

Muistathan aina, että sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta


Jos luit artikkelin tänne asti ja satut huomaamaan tämän, ensinnäkin kiitos paljon artikkelin lukemisesta. Arvostaisin kovasti jos kommentoisit julkaisuun tai jakaisit artikkelin somessa. Jakamisesta on valtava apu ja arvostan todella jokaista jakoa. Käy myös lukemassa muut artikkelimme!

Jaa artikkeli painamalla alta:

Somet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *