Siirry suoraan sisältöön

Korkoa korolle-ilmiö on sijoittajan paras kaveri, ja sitä kuvataan jopa maailman 8. ihmeeksi. Se on myös monen mielestä ainoita tapoja vaurastua tavalliselle palkansaajalle. Suurin osa sijoitusmaailmassa hetkenkin pyörinyt tuntee termin jo ennestään, ja yleisön pyynnöstä Rahablogilla on nyt myös laskuri, jolla voit laskea ilmiön vaikutuksen sijoituksiisi.

Laske ilmiön vaikutus sijoituksiisi:

Korkoa korolle-ilmiö on rahastosijoittajan paras ystävä

Pitkäjänteisen rahastosijoittajan tuotoista suurin osa muodostuu ajan kanssa korkoa korolle-imiön avustuksella. Tällä tarkoitetaan sitä, että tuotot moninkertaistuvat vuosien saatossa, ja pienelläkin sijoitussummalla voi saavuttaa pitkällä aikavälillä merkittävät tuotot.

Rahastot nyt - Miten sataan tuhanteen

100 000€ sijoitussalkkuun keskimääräisellä 7% tuotto-odotuksella pääsee käsiksi n. 300€ kuukausisijoituksella. Tässä on myös verrattain lyhyt sijoitusaika, eli 15 vuotta. Mitä suurempi alkusijoitus on, sitä pienemmällä kuukausierällä päästään korkeaan tuottoon, koska alkupääoma kasvaa myös tuottoa jokaiselta vuodelta jonka aikana säästät.

Rahastot nyt - 377k

Kun aikaväliä pidennetään 30 vuoteen, eli tuplaan aikaisemmasta, olisivat sijoitustesi arvo keksimääräisellä 7% tuotto-odotuksella jo lähes 400 000€.

Rahastot nyt - 2m

Jos pidennetään vielä entisestään sijoitusaikaa 50 vuoteen, on sijoitusten arvo ylittänyt jo reilusti miljoonan rajapyykin. 20 vuotta aikaa siis yli nelinkertaistaa sijoitustesi arvon.

Nämä laskutoimitukset auttavat ymmärtämään korkoa korolle-ilmiön todellisen voiman. Korko, eli tässä tapauksessa tuotto, kumuloituu uudeksi tuotoksi seuraavana vuonna olettaen että kaikki voitot sijoitetaan takaisin rahastoon.

Esimerkeissä käytetty 311€ kuukausisijoitus tekee 50 vuoden aikana yhteensä 186 600€ sijoitettua pääomaa. Sijoitetun pääoman arvo on siis käytännössä lähes 10-kertaistanut arvonsa. 7% vuosituotto ei tietysti ole taattu, ja vuosien välillä on varmasti eroja. Myös sijoitusajankohdat vaikuttavat tulokseen, mutta esimerkit ovat hyviä ajatusleikkejä ja demonstroivat hyvin korkoa korolle-ilmiön voiman.

Löydä omaan sijoitussuunnitelmaasi sopiva indeksirahasto Nordnetistä.

Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

Muista nämä asiat kun aloitat sijoittamisen:

  1. Sijoittaminen on pitkäjänteistä puuhaa. Älä koskaan jahtaa suuria, nopeita voittoja vaan ajattele pitkällä tähtäimellä.
  2. Älä koskaan sijoita rahaa, jota et ole valmis menettämään.
  3. Muista hajauttaa sijoituksesi ajallisesti, toimialakohtaisesti sekä eri maihin
  4. Pidä kiinni sijoitukistasi, älä myy.

Miten korkoa korolle-ilmiö toimii?

Korkoa korolle-ilmiöllä tarkoitetaan ajan kuluessa eksponentiaalisesti kasvavaa tuottoa suhteessa alkuperäiseen sijoitettuun pääomaan.

Selitys lienee hepreaa edelleen, joten yksinkertaistetaan hieman: Korkoa korolle tarkoittaa sitä, että pienikin pääoma kasvaa riittävän monen vuoden kuluttua valtavaksi summaksi.

Korkoa korolle laskukaava

Korkoa korolle-ilmiön laskukaava on seuraava:

X × (1+r/100)^t

X = alkuperäinen sijoitus
r = korko
t = sijoitusaika (esim. vuosissa)

Korkoa korolle-laskuri sovellus

Haluatko korkoa korolle-laskurin myös omalle sivustollesi? Voit käyttää alla olevaa koodia upottaaksesi Rahablogin laskurin omalle sivustollesi.

Laskuria saa käyttää vapaasti yhdellä ehdolla – Kopioi myös alla näkyvä teksti julkaisun yhteyteen:

”Laskuri julkaistu osoitteessa Rahablogi.com

<iframe src="https://rahablogi.com?cff-form=7" name="korko" width="100%" height="850px" style="border: none #000000;"></iframe>

Miten lisään laskurin omalle sivustolleni?

Jos käytät WordPressiä, voit lisätä laskurin sivustollesi lisäämällä artikkeliin ”Mukautettu HTML”-lohkon – Kopioi vain koodi suoraan koodikenttään, ja laskurin pitäisi toimia sivullasi.

Suurin osa verkkosivun rakentamiseen käytettävistä sovelluksista osaa myös tunnistaa suoraan iframe-koodin, joten voit hyvin suurella todennäköisyydellä myös yksinkertaisesti kopioida koodin yltä ja liittää sen sivustollesi sellaisenaan.

Onko laskurin käytössä ongelmia? Ota yhteyttä sähköpostitse: info@rahablogi.com

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Saat kuukausittaisen yhteenvedon Suomen parhaan sijoitusblogin artikkeleista. Yksi sähköpostiviesti kuukaudessa. Ei turhaa roskapostia.