Siirry suoraan sisältöön

Etoro kokemuksia – Onko etoro luotettava? (2023)

Etoro kokemuksia – Onko Etoro luotettava sivusto osakekauppaan, ja mitä palvelu tarjoaa?

Kyllä, Etoro on luotettava palveluntarjoaja. Etoro on vuonna 2007 Israelissa perustettu palveluntarjoaja, joka tarjoaa asiakkailleen kaupankäyntipalveluita mm. kryptovaluutoille, osakkeille sekä hinnanerosopimuksille (CFD). Etoro on maailmalla tunnettu ja hyvämaineinen palvelu, ja sillä on käyttäjiä 140 eri maassa.

Pakollinen varoitus liittyen kaupankäyntiin: Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. eToron mukaan 68 % tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Miksi Etoro?

 • ✅ Kattava valikoima sijoituskohteita
 • ✅ Helpot talletukset ja nostot
 • ✅ Erittäin hyvä puhelinsovellus
 • ✅ Läpinäkyvät kulumallit ja kohtuulliset kulut
 • ✅ 0% välitys-, merkitsemis-, sekä hallinnointikulut osakkeille

Etoro kokemuksia – Palvelusta yleisesti

Etoron toimintaperiaate eroaa hieman tavanomaisesta sijoituspalvelualustasta: Se pyrkii tarjoamaan asiakkailleen sosiaalisemman tavan sijoittaa, ja palvelussa onkin poikkeuksellisen hyviä ominaisuuksia sosiaalista kaupankäyntiä toivovalle sijoittajalle:

Voit mm. jakaa sijoituskohteesi omalle yleisöllesi sekä keskustella avoimesti kaikista sijoituskohteista joita alusta tarjoaa.

Etoro tarjoaa myös käyttäjilleen mahdollisuuden kopioida suosittujen sijoittajien sijoitussuunnitelmia, ja palvelusta löytyykin tuhansia kokeneita sijoittajia, jotka tarjoavat oman näkemyksensä lisäksi mahdollisuuden kopioida heidän ostonsa ja myyntinsä.

Etoro on kerännyt suurta suosiota varsinkin aloitteleven sijoittajien keskuudessa sen helppokäyttöisen ja yksinkertaisen alustansa ansiosta.

Alusta on varsin käyttäjäystävällinen ja Etoro tarjoaa myös kattavan puhelinsovelluksen, jolla voit käyttää kaikkia alustan tarjoamia palveluita sekä seurata sijoitustesi hintakehitystä nopeasti ja helposti.

Onko Etorossa sijoittaminen turvallista?

Riippumatta alustasta, sijoitustoiminnassa on aina riski menettää pääoma jopa kokonaisuudessaan. Alustana Etoro on kuitenkin täysin turvallinen, ja sen toimintaa valvoo useampi finanssiviranomainen. Suomalaiset sijoittajat sijoittavat Etoro Europe-alustalla ja Etoro Europe-yrityksen toimintaa valvoo Kyproksen finanssiviranomainen CySEC.

Etorolla on lisenssi Kyprosen finanssiviranomaisilta lisenssikoodin # 109/10 alla.

Vastauksena kysymykseen: Kyllä, Etoro on turvallinen alusta sijoittaa. Huomioithan kuitenkin että Etoro tarjoaa myös velkavivulla sijoittamista, ja velkavivulla sijoittaessa koko pääomasi on vaarassa. Huomioithan aina ostettavan omistuksen riskitason sekä arvioit sen riskejä omaan sijoitussuunnitelmaasi sopivaksi ennen sijoittamista.

Kenelle Etoro sopii?

Etoro sopii palveluna sinulle, jos haluat helppokäyttöisen ja luotettavan alustan kaupankäynnille mm. ulkomaisilla osakkeilla, hinnanerosopimuksilla tai kryptovaluutoilla.

Käytän itsekin henkilökohtaisesti Etoroa mm. kryptovaluuttojen ja ulkomaisten osakkeiden kaupankäyntiin, ja uskallan suositella alustaa lämpimästi myös lukijoilleni.

Etoro tarjoaa erittäin helppokäyttöisen, käyttäjäystävällisen alustan ja kohtuulliset kulut kaupankäynnille. Jos tarkoituksesi on esimerkiksi treidata kryptovaluuttoja, spread-kulumallin vuoksi Etoro ei välttämättä ole sinulle sopiva alusta. Lue lisää alta!

Rahablogin Etoro kokemuksia

Blogissani teen yhteistyötä ainoastaan sellaisten yhteistyökumppaneiden kanssa joihin itse luotan täysin. Rahablogin toimintaa ohjaavat arvot, joihin kuuluu mm. se, että Rahablogi ei mainosta sivustoja, joihin ei voi täysin luottaa.

Oma kokemukseni Etorosta on siis positiivinen. Tykkään Etorossa sen yksinkertaisuudesta sekä helppokäyttöisyydestä, ja erityisesti Etoron tarjoama mobiilisovellus on itselläni ollut kovassa käytössä. Teen itse asiassa suurimman osan ostoistani suoraan puhelimella tai tabletilla, ja ainoastaan harvoin vierailen Etoron sivuilla tietokoneella.

Etoro on yksi alan suurimpia palveluntarjoajia, joten sen menestys ei tietysti ole ihme. Se ei kuitenkaan ole itsestään selvää, ja monella suurellakin palveluntarjoajalla on hankaluuksia perusasioiden kanssa ja esimerkiksi kulurakenteet ovat hieman haastavia ymmärtää.

Etorossa itse pidän omistuksia ulkomaisista yrityksistä, CFD:stä, sekä kryptovaluutoista. Etoron 0% välityspalkkio osakkeissa on myös totisinta totta, ja se erottaa Etoron kilpailijoista. Kulut vaikuttavat merkittävästi sijoitussalkun tuottoon, ja osakkeiden ostaminen ilman kuluja onkin yksi Etoron ehdottomista valttikorteista.

Sovelluksella pääset myös seuraamaan reaaliajassa sijoitustesi arvokehitystä, ja sovellusta tuleekin useasti vilkuiltua pari kertaa päivässä hyvän kurssikehityksen toivossa. Etoro tarjoaa siis loistavan alustan sijoittamiselle esimerkiksi ulkomaisiin osakkeisiin.

Myös Etoron partneriyhteistyö on toiminut mutkitta, ja yritys tarjoaakin sen partnereille (Yhteistyökumppaneille) jopa oman henkilön, jonka kanssa voi olla yhteydessä ja ainakin omalla kohdallani tämä yhteyshenkilö on ollut äärimmäisen avulias.

Etoro Copytrader

”CopyTrader-järjestelmä on yksi tärkeimmistä syistä sille, että alustaamme pidetään eräänä finanssiteknologian vallankumouksen johtajista. CopyTrader-työkalun perusajatus on melko yksinkertainen: Valitse keitä kaupankävijöitä haluat kopioida, päätä paljonko haluat sijoittaa, ja kopioi kaikki heidän toimenpiteensä automaattisesti ja reaaliajassa yhdellä napsautuksella.”

Lähde: Etoro.fi

Copytrader-järjestelmällä voit siis sijoittaa juuri niihin kohteisiin, joita suosituimmat sijoittajat alustalla ostavat ja myyvät.

0% palkkio osakkeille

Etorossa voit käydä kauppaa monilla instrumenteilla ja sijoituskohteilla, ja palvelu tarjoaa kaupankäyntiä osakkeolla 0% palkkiolla. Etoro veloittaa kuitenkin velkavivulla ostetuista hinnanerosopimuksista yönylipalkkioita, joten jos käytät velkavipua niin kannattaa tutustua tarkemmin kuluihin Etoron verkkosivuilla.

Alla kuvattu Etoron kulut ja ominaisuudet:

Tilin avausmaksu:0€
Kaupankäyntipalkkio osakkeille:0€
Rahojen nosto tilille:5 USD
Vähimmäistalletus:50 USD
Käyttämättömyysmaksu:10USD/kk, kun tiliä ei käytetä 12kk aikana
CopytraderVoit kopioida muiden sijoittajien salkkuja
DemotiliIlmainen, mahdollinen
SijoituskohteetOsakkeet, CFD:t, kryptovaluutat, valuutat,
Hyödykkeet
Valvova viranomainenCySEC, FCA

Mitä Etorosta voi ostaa?

Etoro tarjoaa alustallaan erittäin laajan valikoiman osakkeita, CFD:tä, kryptovaluuttoja, valuuttoja sekä hyödykkeitä.

Palvelun kautta voit siis sijoittaa erittäin laajaan valikoimaan tuotteita ja hajauttaa sijoituksiasi tehokkaasti. Laaja valikoima ja matalat kulut ovatkin Etoron suuren suosion takana – eikä turhaan: Alusta tarjoaa monelle sijoittajalle riittävät työkalut sijoittamiseen ja muita alustoja ei välttämättä edes tarvitse.

Suosituimpia osakkeita Etorossa:

 • AAPL (Apple)
 • TSLA (Tesla)
 • BABA (Alibaba)

Suosituimpia kryptovaluuttoja Etorossa:

 • BTC ( Bitcoin)
 • ETH (Ethereum)
 • ETC (Ethereum Classic)

Indeksirahastot ja ETF:t

Etoro tarjoaa käyttäjilleen myös laajan valikoiman indeksirahastoja sekä muita rahastoja, mm. ETF-rahastoja.

Esimerkkejä indeksirahastoista:

 • SPX500 (USA 500 suurinta yritystä)
 • NSDQ100 (Nasdaq-teknologiaindeksi)
 • DJ30 (Dow Jones-indeksi)

Lisäksi palvelu tarjoaa indeksirahastoja mm. Yhdysvaltain, Iso-Britannian, Kiinan sekä Ranskan markkinoilta.

ETF-rahastoja alustalla on tarjolla kirjoitushetkellä yli 300 vaihtoehtoa.

ETF-rahastojen sekä indeksirahastojen kaupankäynti- ja hallinnointikulut ovat osakkeiden tapaan 0€.

Kryptovaluutat

Osakkeiden ja indeksirahastojen lisäksi Etoro tarjoaa alustallaan kaupankäyntiä myös kryptovaluutoilla. Kryptovaluuttojen hallinnoinnista ei peritä kuluja, mutta Etoro veloittaa niiden ostamisesta sekä myymisestä Spread-tyyppisen kulun.

Spread tarkoittaa sitä, että palvelussa näkyvä myyntihinta on hieman ostohintaa halvempi, joten kryptovaluuttoja myydessä saat pienemmän osuuden tilillesi takaisin. Spread on nykyään kaikilla kryptovaluutoilla sama kiinteä 1%, eli tiedät aina kuinka paljon maksat kryptokaupankäynnistä.

Lue lisää kuluista: Etoro

Hyödykkeet

Etoron kautta voit sijoittaa myös hyödykkeisiin. Etoro tarjoaa alustallaan kaupankäntiä mm. kullan, hopean, öljyn, viljan sekä monen muun hyödykkeen hinnanerosopimuksilla.

Hyödykkeiden ostaminen etorossa toimii samalla spread-kuluperiaatteella kun kryptovaluuttojen.

Lue lisää kuluista: Etoro

Vastuuvapautuslauseke:

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

Usein kysyttyä:

Miten luon tilin Etoroon?

Luodaksesi tilin Etoroon, klikkaa alla olevaa ”Aloita kaupankäynti Etorossa nyt”-painiketta.

Painike vie sinut Etoron kotisivulle, joka opastaa sinut alkuun. Tilin luomisen voit aloittaa sivulla klikkaamalla ”Aloita sijoittaminen”-painiketta. Tilin luominen vie muutaman minuutin, ja tilin vahvistusprosessi arviolta n. 5 minuuttia (Vahvistusprosessin voi tehdä myös myöhemmin).

Seuraavalla sivulla täytä kentät:

”Käyttäjätunnus” – Käyttäjätunnuksesi näkyy palvelussa nimimerkkinäsi.

”Sähköpostiosoite” – Suosittelen käyttämään omaa henkilökohtaista sähköpostiosoitettasi, sillä sähköpostiosoitettasi käytetään mm. tilin salasanan palauttamiseen.

”Salasana” – Luo itsellesi turvallinen salasana. Muistathan, että palvelussa on rahaa, joten käytä turvallista ja riittävän pitkää salasanaa.

Hyväksy käyttöehdot, ja tilisi on luotu.

HUOM! Suomalaisilta käyttäjiltä pyydetään myös kuvaa ajokortista tai muusta hyväksytystä henkilöllisyystodistuksesta. Kuvaa ei käytetä muihin käyttötarkoituksiin kuin henkilön tunnistamiseen ja tilin vahvistamiseen.

Kuva lähetetään Etoron sivun kautta, ja lähetys tapahtuu salatulla yhteydellä. Kukaan muu kuin Etoro ei nää henkilötietojasi, ja kuvan lähettäminen on täysin turvallista.

Kaikki sijoituspalveluita tarjoavat alustat (Kuten mm. Nordnet) vaatii käyttäjiensä tunnistamista henkilökortilla, ja se on osa rahoitusalalla toimivien yrityksen velvotteita tuntea asiakkaansa. (Finanssivalvonta – Asiakkaan tunteminen ja tunnistaminen)

Vahvistaaksesi tilisi ja käyttääksesi kaikkia Etoron palveluita sinun tulee myös vahvistaa osoitteesi lähettämällä kuva esim. viimeisimmästä sähkölaskusta, jossa näkyy koko nimesi ja osoitteesi. Lisäksi Etoro pyytää veronumeroasi sekä verovelvollisuusmaatasi.

Lisätietoja tarvittavista tiedoista sekä lähetettävistä dokumenteista löydät alla olevista osoitteista:

Miten löydän veronumeron Etoroon?

Etoro – Mitä tietoja tarvitaan ja miten ne tulee lähettää?

Sivustolla kerrotaan kaikki tarvittavat tiedot jotka Etoro tarvitsee palvellakseen asiakkaitaan.

Vero.fi – Ohjeet veronumeron hakemiseen Suomalaisella henkilötunnuksella

Vero.fi – Ohjeet veronumeron hakemiseen ilman Suomalaista henkilötunnusta

Suomen Veroviranomaisen sivulta löydät tarkat ohjeet veronumeron hakemiseen Etoro-palveluun. Kaikki tarvittavat tiedot löydät Omavero-palvelusta kätevästi suoraan netistä.

Onko tilin luomisessa ongelmia? Etoron ohjekeskus auttaa Suomen kielellä!

Eikö ohjekeskuksesta löytynyt ratkaisua? Ota yhteyttä Etoron asiakaspalveluun.

Voiko Etoroon luottaa?

Etoro toimii kansainvälisesti, ja sillä on asiakkaita yli 140 eri maassa. Etoro toimii myös lisenssin alaisuudessa, eli palvelu on täysin luotettava.

Miten voin tallettaa rahaa Etoroon?

Etoro tarjoaa laajan valikoiman erilaisia maksutapoja, mutta yleisin näistä Suomessa on Trustly. Trustly tarjoaa maksunvälityspalveluita laajalti lähes jokaisella alalla, ja on varsinkin Suomalaisten suosiossa.

Maksaako tallettaminen jotain?

Jos käytät maksutapana Trustlyä, voin kokemuksesta sanoa että tallettaminen ei maksa mitään. Jos maksat Euroina, tulee kuitenkin huomioida valuutanvaihtokurssi Yhdysvaltain dollareiksi.

Mitä ovat CFD:t?

CFD:t ovat sijoitusinstrumentteja, jotka tarjoavat sijoittajalle mahdollisuuden ostaa kohde-etuutta sijoittamatta suoraan osakkeeseen. Hinnanerosopimukset (CFD:t) seuraavat kuitenkin tarkalleen kohde-etuuden kurssikehitystä, joten ilman vipua ne käyttäytyvät samalla tavalla kuin osake. On kuitenkin huomioitava, että hinnanerosopimuksista tehtyjä tappioita ei voi vähentää verotuksessa kuten osakekaupoista tehtyä tappiota.

Mitä tarkoittaa vipu?

Vivulla viitataan kaupankäyntiin, jossa käytetään lainarahaa jolla ”vivutetaan” position kokoa lainalla. Vivutetuissa positioissa sinulla on siis mahdollisuus tehdä suurempaa voittoa, mutta merkittävästi suuremmalla riskillä. Huomioithan myös, että vivulla avatut positiot voivat menettää arvonsa kokonaisuudessaan hyvin nopeallakin aikavälillä. Henkilökohtaisesti en suosittele viputuotteiden käyttöä niiden suuren riskin vuoksi.

Voit kuitenkin ostaa kaikkia Etoron hyödykkeitä myös ilman vipua, ja aina kauppaa avatessasi sinula kysytään haluatko avata position vivulla vai ilman. Ilman vipua avattaviin positioihin tulisi valita ”Vipuvaikutus” kohtaan ”1x”.

Miksi Etoro tarjoaa vipuvaikutuksella avattavia positioita?

Vipuvaikutuksella avatuille positioille on kysyntää, sillä tietty osa sijoittajista haluaa käydä kauppaa suuremmalla riskillä, mutta myös suuremmalla tuottomahdollisuudella. Näitä sijoittajia kutsutaan yleisesti treidaajiksi, ja treidaajat pyrkivät hyödyntämään omia analyysejään kurssikehityksen ennustamiseksi.

Sinun tulisi kuitenkin aina arvioida ennen sijoittamista oma riskinsietokykysi, ja painotan edelleen: Vipuvaikutuksella avatut positiot voivat menettää arvonsa kokonaisuudessaan pahimmillaan sekunneissa. Kun positio avataan, määritetään myös tietty tappionpysäytys. Jos tappionpysäytys tulee täyteen, menetät koko positioon sijoittamasi pääoman.

Vastuuvapautuslauseke:

Hinnanerosopimukset ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78% sijoittajatileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.

Tykkäsitkö lukemastasi? Jaa artikkeli painamalla alta:

Seuraa meitä somessa:

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Saat kuukausittaisen yhteenvedon Suomen parhaan sijoitusblogin artikkeleista. Yksi sähköpostiviesti kuukaudessa. Ei turhaa roskapostia.