Siirry suoraan sisältöön

”Maailman suurin varainhoitaja BlackRock on lanseerannut institutionaalisille sijoittajilleen kohdistetun bitcoin rahaston (spot bitcoin private trust). BlackRockin hallinnoitavat varat (AUM) ovat n. 10 biljoonaa Yhdysvaltain dollaria. BlackRockin asiakkaina on yli 1 600 yhteisöä Yhdysvalloissa ja Kanadassa.”, kertoo Bittiraha.fi-sivuston toimittaja Henri Väkeväinen artikkelissaan ”BlackRock lanseeraa sijoittajilleen bitcoin-rahaston”.

Kun katsotaan Bitcoinin historiaa, on joka vuosi ollut valtava määrä hypeä ja keskustelua instituutiosijoittajien astumisesta markkinoille. Näin ei kuitenkaan ole koskaan tapahtunut, kunnes tänä vuonna se todella tapahtui.

Blackrock, kuten aikaisemmin mainittu, on valtava instituutio joka tarjoaa varainhoitopalveluja hieman pienemmille, mutta joka tapauksessa käsittämättömän suurille pääomasijoittajille, ja Blackrockista vitsaillaankin usein että se omistaa puolet USA:sta.

Eikä se ole itse asiassa edes vitsi. Blackrockin kokoa on lähes mahdoton kuvata sanoiksi, mutta uskokaa tai älkää, tämä on todella suuri uutinen Bitcoin-markkinoilla. Yhtiö on aikaisemminkin tarjonnut asiakkailleen mahdollisuuden sijoittaa Bitcoiniin, mutta ne ovat aina tapahtuneet rahastojen kautta.

Erona tässä uudessa vaihtoehdossa on siis se, että nyt Blackrockin instituutioasiakkaat voivat ostaa virtuaalivaluuttoja (alkuun ainoastaan Bitcoinia) suoraan, eli asiakkaat voivat omistaa virtuaalivaluuttoja todellisina varoina.


Blackrock Bitcoin-sijoitus. Nouseeko Bitcoin-kurssi Blackrokin ansiosta?

Blackrock on alkanut myös yhteistyöhön Yhdysvaltalaisen Coinbasen kanssa tarjotakseen sijoittajille alustan virtuaalivaluuttojen kaupankäynnille. Bitcoinille tämä tarkoittanee valtavaa määrää uutta pääomaa joka virtaa markkinoille ja koska Bitcoinin kurssia määrittelee käytännössä ainoastaan kysynnän ja tarjonnan laki, uusi pääoma tarkoittaa käytännössä aina kurssinousua.

Jos Blackrockin asiakaskunta alkaa toden teolla sijoittamaan Bitcoiniin, lienee edessä pitkä härkämarkkina (nousukausi), ja paljon kurssiheilahteluja. Analyysi ei perustu kuitenkaan mihinkään muuhun kuin mututuntumaan, kuten kaikki kryptovaluuttojen kurssikehitystä koskevat analyysit. Kukaan ei todella tiedä mihin Bitcoinin kurssi kehittyy tulevaisuudessa, ja sudenkuoppia on kuitenkin vielä monta.

Lähtökohtaisesti kuitenkin uuden, varsinkin tämän kokoluokan suuruisen pääoman injektointi markkinaan kehittää kurssia positiivisesti.


Mitä Blackrock Bitcoin-sijoitus markkinalle tarkoittaa Bitcoinin tulevaisuudelle?

Blackrockin astuminen virtuaalivaluuttamarkkinalle on suuri askel koko omaisuuslajille, sillä se viimeinkin sementoi virtuaalivaluuttojen jalansijan omaisuusmarkkinoilla, ja kuka tietää – Ehkä jopa antaa riittävän potkaisun virtuaalivaluutoille jotta ne todella nähdään aitona sijoituskohteena, eikä ainoastaan spekulatiivisena omaisuuslajina jonka kurssi on sidottu täysin spekulaatioon. Markkinassa on myös havaittavissa aikaisempaa enemmän positiivisuutta virtuaalivaluuttoja kohtaan, varsinkin instituutiosijoittajien toimesta.

”Digitaalisten omaisuuserien markkinoiden jyrkästä laskusuhdanteesta huolimatta havaitsemme edelleen huomattavaa kiinnostusta joidenkin institutionaalisten asiakkaiden taholta. Jatkossa pyrimme antamaan teknologiamme ja palvelutarjontamme avulla asiakkaillemme tehokkaan sekä matalakustannuksisen ratkaisun sijoittaa (bitcoiniin).”

Blackrockin sijoittajille osoittama tiedote Bitcoin-yhteistyöstä ja virtuaalivaluuttojen kiinnostavuudesta. Lähde: Bittiraha.fi

Vuosi 2022 näyttäisi siis olevan virtuaalivaluuttojen kannalta ratkaisuntekevä vuosi – Institutionaaliset sijoittajat ovat viimein saapuneet koputtelemaan ovelle, jonka aikaisemmin näkivät ainoastaan typeränä sijoituskohteena, johon ainoastaan yksityiset sijoittavat uskaltavat koskea.

Lisäksi uuden pääoman virtaaminen markkinalle tarkoittaa yleensä sitä, että kurssikehityksen heilahtelut rauhoittuvat huomattavasti. On myös mahdollista, että Bitcoinin todellinen inflaatiokestävyys nähdään nyt ensimmäistä kertaa todellisuudessa, kun sijoitettua velatonta pääomaa on riittävästi ja usko valuutan kurssikehitykseen vahvenee.

Näyttäisi siis siltä, että asenteet ja suhtautuminen bitcoinia ja muita virtuaalivaluuttoja kohtaan ovat siis tekemässä täyskäännöksen – Ja tämä tietää hyvää Bitcoinin ja muiden virtuaalivaluuttojen pitkäaikaiselle hintakehitykselle. On kuitenkin vielä aivan liian aikaista sanoa, tai edes arvioida, kuinka paljon tämä päätös Blackrockilta vaikuttaa kursseihin – Ja mihin suuntaan pitkällä aikavälillä.

Jaa artikkeli painamalla alta:

Somet:

Lue Bittiraha.fi:n koko artikkeli aiheesta

Bitcoinmagazine artikkeli (Englanniksi)

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa kuukausittainen uutiskirje

Saat kuukausittaisen yhteenvedon Suomen parhaan sijoitusblogin artikkeleista. Yksi sähköpostiviesti kuukaudessa. Ei turhaa roskapostia.